Mor Solveigs äppelkaka med havregryn

En klassisk äppelkaka med havregryn gör sig gott både hemma vid köksbordet eller medtagen ute i naturen. Receptet gäller för 1 kaka.

2 december 2008
Visa mer

Du behöver

  • 6 st äpplen, gärna syrliga
  • 8 dl havregryn eller fiberhavregryn
  • 4 dl socker
  • 1,5 tsk salt
  • 2,5 dl rapsolja
  • Vaniljkräm eller -glass

Gör så här

  1. Riv äpplena med skal och allt, men ta bort kärnhuset.
  2. Blanda havregryn, socker och salt. Häll i rapsolja i havregrynsröran.
  3. Lägg äpplena i en ugnsform. Häll sedan havregrynsblandningen över äpplena. Sätt in i ugnen på 200 grader i cirka 30 minuter, tills ytan har blivit knäckig och den fått fin färg. Servera med vaniljvisp eller vaniljglass.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept