Jägarschnitzel

Jägarschnitzel
Foto: TV4

En schnitzel serverad med gräddstuvade champinjoner. Använd gärna vilda svampar om du har tillgång till det.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 st schnitzlar av skinka
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 10 st enbär, krossade
  • 1 st uppvispat ägg
  • 2 dl ströbröd

Stuvning:

  • 300-400 g champinjoner, finskivade
  • 1 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 3 dl grädde
  • soja

Gör så här

  1. Banka ut köttet.
  2. Blanda mjöl, salt och peppar och enbär på en tallrik och vänd köttet i detta. Vänd därefter i ägg och sist i ströbröd. Låt vila 15 minuter.
  3. Fräs under tiden svampen med smör i en kastrull tills all vätska dunstat. Pudra över mjöl, späd med grädde och koka sakta 15- 25 min. Smaksätt med soja.
  4. Stek köttet klart i smör, slå svampstuvningen över och servera.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept