Jägarröra på mitt sätt

Jägarröra på mitt sätt
Foto: TV4

Jägarröra på mitt sätt

Av: Christina - Ludvika

Från: Halv åtta hos mig

13 ingredienser

ca 30 m

Kanapeér med härlig röra av rökt älgfilé, pepparrotsvisp, kesella, hackad rödlök, garnerat med grönkålschips.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Grönkålschips

  • 4 grönkålsblad
  • 1 tsk flingsalt
  • 3 msk olivolja ev 1 msk citronsaft

Kanapéer

  • 4 skivor formfranska
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • ev 1 msk citron, saft

Jägarröra

  • ca 120 g rökt älgkött
  • 4 msk pepparrotsvisp
  • 4 msk kvarg (alt färskost)
  • 2 msk rödlök, finhackad
  • salt
  • peppar

Gör så här

Grönkålschips

  1. Ta grönkålsbladen (avdragna från stjälken). Massera in olja, salt och ev citronsaft om man tycker om smak av citron.
  2. Lägg ut grönkålen på en plåt.
  3. Sätt in plåten i ugn på 175 grader och låt stå i 10-15 minuter, tills chipsen känns krispiga.

Kanapéer

  1. Skär ut en form ur formbrödet (gärna med pepparkaksform).
  2. Värm smör och olja i stekpanna, stek brödet tills gyllenbrunt, krydda brödet försiktigt...tänk på att det rökta köttet är smakrikt.

Jägarröra

  1. Skiva tunt och strimla ca 120 g rökt älgfilé (eller annat rökt kött).
  2. Rör samman pepparrotsvispen, kesella/färskost och finhackad rödlök.
  3. Blanda ihop köttet med pepparrotsröran.
  4. Lägg klickar av jägarröran på kanapeérna. Garnera med grönkålschipsen.