Jägargryta

Jägargryta
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Jägargryta

13 ingredienser

Grytan är även god att laga med annat vilt, t.ex. rådjur eller hjort.

Ingredienser

portioner
  • ca 1,3 kg grytbitar av älg
  • salt
  • vitpeppar
  • 3 msk vetemjöl
  • 5 gula lökar
  • 250 g svamp
  • ca 15 enbär
  • 1 lagerblad
  • 4 dl buljong
  • 3 dl rött vin
  • 2 paprikor
  • ca 1 dl vispgrädde
  • smör, att steka i

Gör så här

  1. Krydda köttet, bryn det och lägg den i en gryta. Pudra över mjölet. Skär löken i klyftor. Bryn dem och därefter svampen och lägg i grytan. Tillsätt enbär och lagerblad.
  2. Slå i buljong och vin och småkoka under lock ca 1 - 1 1/2 timme.
  3. Skär paprikorna i bitar. Tillsätt dem efter halva koktiden. Slå i grädden mot slutet. Smaka av och servera.