Jägargryta

Jägargryta
Foto: TV4

Grytan är även god att laga med annat vilt, t.ex. rådjur eller hjort.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • ca 1,3 kg älgkött, i grytbitar
  • salt och malen vitpeppar
  • 3 msk vetemjöl
  • 5 gula lökar
  • 250 g svamp
  • ca 15 enbär
  • 1 lagerblad
  • 4 dl buljong
  • 3 dl rött vin
  • 2 paprikor
  • ca 1 dl vispgrädde
  • smör att steka i

Gör så här

  1. Krydda köttet, bryn det och lägg den i en gryta. Pudra över mjölet. Skär löken i klyftor. Bryn dem och därefter svampen och lägg i grytan. Tillsätt enbär och lagerblad.
  2. Slå i buljong och vin och småkoka under lock ca 1 - 1 1/2 timme.
  3. Skär paprikorna i bitar. Tillsätt dem efter halva koktiden. Slå i grädden mot slutet. Smaka av och servera.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept