TV4-Peters älgskav

15 min
4

Saknar du älgskav så byt ut mot ren- hjort- eller viltskav. Rätten passar även bra att servera med potatis, pasta, nudlar eller ris.

3 december 2007
Visa mer
15 min
4

Du behöver

  • 500 g älgskav
  • 75 g rökt skinka, t ex Vindelnrökt
  • 300 g champinjoner (gärna kastanjechampinjoner)
  • 1 st rödlök, klyftad
  • smör till stekning
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl vatten
  • 2 tsk maizena redning
  • salt
  • pepparmix
  • tabasco

Till servering:

  • 8 st pitabröd
  • valfria grönsaker t ex tomat, groddar, gurka, sallad

Gör så här

  1. Strimla skinka och skiva champinjoner.
  2. Stek älgskav, skinka, champinjoner och lök gyllene i smör. Tillsätt grädde, rör om och häll i vatten. Låt koka upp.
  3. Red av med maizena och låt koka några minuter. Smaka av med salt, peppar och tabasco.
  4. Servera med grönsaker och pitabröd.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept