Lingon- och ingefärsmarinerade hjortracks

1h 5 min
4

Försök att hitta persikor som precis är mogna, de är lättare att hantera. Det går bra att variera grönmögelosten med getost och byta hjortköttet mot rådjur, ren eller lamm.

3 december 2007
Visa mer
1h 5 min
4

Du behöver

  • 1 kg hjortracks, putsad
  • 8 st bakpotatisar, skrubbade
  • 1 paket bacon, strimlat
  • 2 dl gräddfil
  • 2 st persikor, halverade
  • Svartpeppar, krossad
  • 1 ask rucola
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 100 g grönmögelost

Kryddpasta:

  • 2 klyftor vitlök
  • 1 st apelsin, saft + skal (saften samt det gula av skalet)
  • 1 dl lingon
  • 1 msk ingefära, riven
  • 2 msk rapsolja
  • 2 tsk gourmetsalt
  • 1 tsk vitpeppar, krossad10-15 korn svartpeppar
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Börja med att sätta in bakpotatisarna i ugnen, 225 grader°, cirka 40 minuter.
  2. Tänd utegrillen om du ska grilla ute. Stek bacon knaprigt och låt rinna av på papper.
  3. Stöt ingredienserna till kryddpastan i en mortel. Gnid in pastan i köttet med kryddpastan, låt marinera 30 minuter.
  4. Grilla köttet på utegrill eller i grillpanna tills stekytan är vackert gyllene. Sänk ugnsvärmen till 125 grader°.
  5. Sätt en köttermometer i den tjockaste delen och efterstek köttet, cirka 20 minuter till 60-62 graders innertemperatur. Låt vila minst 10 minuter innan det skärs upp.
  6. Grilla under tiden persikor och blanda salladen.
  7. Vid servering: Skåra, vik upp och fyll potatisarna med gräddfil och bacon. Skär köttet mellan revbenen till kotletter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept