Italiensk panna med rosmarinstekt harsadel

50 min
4

En härligt enkel rätt där potatis och hare kryddas upp av citron, rosmarin och vitlök. Servera ett stort lantbröd till och låt gästerna doppa i stekskyn. Inspirationen till rätten kommer från en vän som bott i norra Italien där hare är husmanskost. Om det är svårt att få tag på hare så går det bra med ren- rådjur- eller hjort.

3 december 2007
Visa mer
50 min
4

Du behöver

  • 2 kg harsadel, putsad
  • 1 kg potatis med skal (skrubbad)
  • 25 g smör, smält
  • 3 st hela vitlökar
  • 4 kvistar färsk rosmarin
  • citroner
  • 1 dl halvtorrt vitt vin
  • 1 tsk flingsalt
  • några varv nymalen svartpeppar från kvarnen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader°.
  2. Skiva potatisen i tjocka skivor och lägg i en ugnsfast form. Dela de hela oskalade vitlökarna i halvor. Lägg dem runt potatisen och strö på flingsalt.
  3. Gnid in köttet med salt och peppar, lägg det ovanpå potatisen.
  4. Skär några skalade vitlöksklyftor i stavar. Gör fina snitt i köttet och stick in vitlöksstavarna och några rosmarinkvistar. Repa resten av rosmarinen och strö över potatisen.
  5. Pensla hela anrättningen med smält smör. Halvera citronerna och pressa saften över köttet och potatisen. Lägg citronhalvorna i formen.
  6. Stänk över vinet och grädda i cirka 25-30 minuter, eller tills köttet har en temperatur på 60°.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept