Älgstekssandwich

20 min
4

Är det svårt att få tag på älg, går det lika bra med ryggbiff av nötkött.

3 december 2007
Visa mer
20 min
4

Du behöver

  • 4 st lantbröd/grovt bröd
  • smör till stekning
  • 2 st gula lökar, skivade
  • salt
  • svart/vitpeppar
  • 4 skivor á 175 g älgbiff, utbankad
  • 2 st gula lökar, skivade
  • 2 msk färsk, riven pepparrot
  • 4 st ägg
  • salt
  • peppar
  • 4 st äggulor
  • 1 påse blandad sallad

Snabb coleslaw:

  • 3 dl gräddfil
  • 1 dl morot, riven
  • 2 dl vitkål, riven
  • 1 tsk dijonsenap
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Stek brödet gyllene i smör och lägg på hushållspapper.
  2. Stek löken mjuk, salta och peppra. Lägg åt sidan och stek sedan biffarna snabbt på hög värme. Salta och peppra.
  3. Lägg först upp bröd, sedan kött och sist lök. Toppa med nyriven pepparrot. Servera med rå äggula, blandsallad och coleslaw.
  4. Coleslaw: Blanda samtliga ingredienser, gräddfil och rotsaker. Smaka av med senap, salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept