Tomat- och örtbakad orre med rostade palsternackor

35 min
4
35 min
4

Du behöver

  • 4 st orrbröst
  • 4 st stora palsternackor
  • 2 st röda lökar, halverade
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • 3 kvistar timjan
  • 0,5 st citron
  • 1 dl oliver
  • 3 dl kikärtor, kokta
  • 1 tsk olivolja

Fyllning:

  • 50 g smör
  • 2 msk citron, pressad
  • 1 dl färska örter, t ex timjan eller basilika
  • 0,5 dl soltorkade tomater, hackade
  • 1 skiva mörkt bröd, smulat
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 1 dl matyoghurt, till servering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Dela palsternackorna på längden i 4-6 bitar och lägg i en ugnsform tillsammans med rödlök. Krydda med salt, peppar och timjan. Pressa över citronsaft och lägg sedan citronerna i formen.
  3. Blanda samtliga ingredienser till fyllningen.
  4. Skär ett par snitt i varje fågelbröst och lägg dem ovanpå palsternackorna. Fyll snitten med kryddsmöret.
  5. Stick in en köttermometer och stek cirka 10 minuter i ugn tills innertemperaturen är 60°.
  6. Ta upp fågelbrösten och låt köttet vila 10 minuter.
  7. Blanda oliver och kikärtor med palsternackorna och sätt in formen i ugnen igen under tiden köttet vilar.
  8. Servera med en klick matyoghurt.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept