Krämig citron- och halloncoupe

Krämig citron- och halloncoupe
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

En mycket snabb dessert med fräsch smak av citron och färska bär. Använd de bär du har tillgång till, exempelvis hallon, jordgubbar, blåbär eller björnbär. Lemon curd finns på samma hylla som sylt och marmelad i butik.

22 december 2008
Visa mer
4

Du behöver

Citronkräm:

  • 12 dl matyoghurt
  • 1 dl naturell färskost (tex Philadelphiaost)
  • 2 msk lemoncurd

Vid servering:

  • 12 st pepparkakor, i bitar
  • 200 g färska bärhallon, jordgubbar eller blåbär, t ex hallon

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till krämen.
  2. Varva kräm med krossade pepparkakor och bär i ett glas. Servera direkt.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept