Jägarens lördagsmacka

Jägarens lördagsmacka
Foto: TV4

En smörgås som mättar. Älgskav kan ersättas med renskav.

13 augusti 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 st skivor vitt formbröd
  • matfett
  • 2 st avokador
  • 1 paket fryst älg- eller renskav ca 280g
  • 1 burk kantareller, 200g (eller egen svamp)
  • 1 st gul lök
  • salt och svartpeppar
  • paprika och persilja till garnering

Gör så här

  1. Kantskär brödet. Fräs älgskaven i het panna med matfett. Krydda med salt och peppar och håll varmt. Fräs svampen och till sist den skivade löken.
  2. Dela avokadorna, ta ut kärnan och skiva dem.
  3. Lägg nytt fett i pannan och stek brödskivorna så de blir frasiga och gyllenbruna. Lägg upp på varm tallrik och fördela avokado, älgskav, lök och svamp över. Garnera med paprika och persilja.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept