Köttbullar i tomatsås med mozzarella

Köttbullar i tomatsås med mozzarella
Foto: Frida Wismar

I en familj är ofta viljorna lika många som antalet medlemmar och det kan vara svårt att göra alla nöjda med middagsvalet. En bra lösning är tapas! Man gör helt enkelt flera smårätter och alla kan plocka lite vad de själva vill. Här är ett exempel med köttbullar som lagas i ugn med tomat- och basilikasås samt mozzarella.

Receptet ger fyra tapasportioner.

5 januari 2010
Visa mer

Du behöver

  • 12 st små köttbullar
  • 200 g passerade tomater
  • 0,5 dl Italian tomato
  • 0,5 kruka färsk basilika
  • 100 g mozzarella
  • salt

Italian tomato 1 sats

  • 1 dl balsamvinäger
  • 2 msk tomatpuré
  • 0,75 dl vatten
  • 2 st finhackade vitlöksklyftor
  • 1 msk honung
  • 0,5 msk torkad basilika
  • 0,5 dl olivolja
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Italian tomato-essens: Rör ihop alla ingredienser utom olivolja i en skål. Häll sedan sakta ner oljan under omrörning. Smaka av med salt och svartpeppar.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Blanda passerade tomater med Italian tomato-essensen och hackad basilika.
  4. Smaka av med salt.
  5. Lägg köttbullarna i en ugnsfast form och häll över tomatsåsen.
  6. Skiva mozzarellan och lägg den på toppen.
  7. Gratinera i ugnen i 8–10 minuter, tills osten blivit gyllenbrun.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept