Jacob Wismars laxsallad med citrusbulgur

Jacob Wismars laxsallad med citrusbulgur
Foto: Frida Wismar
4

Du behöver

  • 600 g lax, stekt i bitar
  • 3 dl kokt bulgur
  • 2 st apelsiner
  • 0,5 st purjolök
  • 50 g sockerärter
  • 1 dl kokta kidneybönor

Super sour

  • 100 g babyspenat
  • 3 dl hackad bladpersilja
  • 0,5 kruka färsk mynta
  • ev. grekisk yoghurt

Super sour 1 sats:

  • 3 st citroner, saft och skal
  • 3 st lime, saft och skal
  • 4 msk dijonsenap
  • 1 msk honung
  • 1 dl olivolja
  • salt och vitpeppar

Gör så här

  1. Super sour essens: Pressa saften ur citronerna och limen och riv skalet fint. Blanda med resten av ingredienserna utom olivoljan i en skål. Häll sedan sakta ner oljan under omrörning. Smaka av med salt och vitpeppar.
  2. Skala och skär apelsinerna i bitar.
  3. Finstrimla purjolöken och sockerärterna.
  4. Blanda apelsin, purjolök, sockerärter, bönor och bulgur med Super sour-essens.
  5. Vänd ner babyspenaten, bladpersilja och myntablad.
  6. Toppa med laxen.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept