Jacob Wismars laxsallad med citrusbulgur

Jacob Wismars laxsallad med citrusbulgur
Foto: Frida Wismar
Jacob Wismar
Jacob Wismar

Jacob Wismars laxsallad med citrusbulgur

17 ingredienser

Sallad med lax, kidneybönor, grönsaker och bulgur med citron- och limedressing.

Servera gärna med en klick grekisk yoghurt.

Ingredienser

portioner
  • 600 g lax, stekt i bitar
  • 3 dl bulgur, kokt
  • 2 apelsiner
  • 0,5 purjolök
  • 50 g sockerärtor
  • 1 dl färdigkokta kidneybönor

Super Sour

  • 100 g babyspenat
  • 3 dl färsk bladpersilja, hackad
  • 0,5 kruka färsk mynta
  • ev grekisk yoghurt

Super sour 1 sats:

  • 3 citroner, saft och skal
  • 3 limefrukter, saft och skal
  • 4 msk dijonsenap
  • 1 msk honung
  • 1 dl olivolja
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Super sour essens: Pressa saften ur citronerna och limen och riv skalet fint. Blanda med resten av ingredienserna utom olivoljan i en skål. Häll sedan sakta ner oljan under omrörning. Smaka av med salt och vitpeppar.
  2. Skala och skär apelsinerna i bitar.
  3. Finstrimla purjolöken och sockerärterna.
  4. Blanda apelsin, purjolök, sockerärter, bönor och bulgur
  5. med Super sour-essens.
  6. Vänd ner babyspenaten, bladpersilja och myntablad.
  7. Toppa med laxen.