Blå kongossallad

Blå kongossallad
Foto: Frida Wismar

Sallad kan varieras i mångfald. Här en sallad på potatisen Blå kongo.

9 december 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 250 g kokt potatis, Blå kongo
  • 50 g kapris
  • 0,5 st rödlök
  • 0,5 st fänkålshuvud
  • 0,5 ask cocktailtomater
  • 50 g soltorkade tomater
  • 0,5 kruka färsk basilika
  • 25 g ruccola

Dressing:

  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk honung
  • 3 msk vit balsamico
  • 0,5 dl olivolja
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Dela potatisen i stora bitar. Skär rödlöken i tunna ringar. Finstrimla hela fänkålen.
  2. Blanda ihop dressingen, gärna med stavmixer.
  3. Blanda alla ingredienser med dressingen i en skål. Vänd ner ruccolan. Toppa salladen med basilika.
  4. Servera till kött, fisk eller kyckling.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept