Thaigryta på kyckling

Thaigryta på kyckling
Foto: TV4

Du behöver

  • 150 g kyckling
  • 0,5 dl kokosmjölk
  • 75 g broccoli
  • 50 g paprika (½ medelstor)
  • 50 g lök (½ st)
  • 40 g råris (ca ½ dl okokt råris)
  • chili efter smak
  • ingefära efter smak
  • 1 msk grönsaksbuljong
  • några kvistar färsk basilika

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningarna på paketet (eller använd ris du kokat och förvarat i frysen).
  2. Skär kycklingen i bitar och koka den ett par minuter i en kastrull med lite vatten. Skumma av vid behov.
  3. Tillsätt kokosmjölken, finhackad broccoli, tunt skuren paprika och hackad lök. Koka tills grönsakerna börjar bli mjuka (ca 10 minuter) och tillsätt sedan kryddorna. Koka ytterligare några minuter. Servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept