Mustig kycklinggryta

Mustig kycklinggryta
Foto: Frida Wismar

Har du hört talas om någon som lagat en gryta på en kvart? Med familjemetoden är det faktiskt möjligt. Att kunna laga en god gryta på femton minuter i stället för drygt en timme är ännu en av fördelarna med familjemetoden, utarbetad av Jacob Wismar. Denna kycklinggrytar innehåller förutom kyckling, även champinjoner, vin och linser.

Servera gärna med råris eller bulgur.

15 oktober 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g kyckling, stekt i bitar
  • 200 g färska champinjoner
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 msk kycklingfond
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 400 g passerade tomater
  • 9 st smålökar
  • 1 dl kokta röda linser
  • smör eller olja till stekning
  • salt och svart- eller vitpeppar

Gör så här

  1. Dela champinjonerna och bryn dem tillsammans med hackad vitlök på medelvärme i en gryta.
  2. Tillsätt fond, vin, vatten och passerade tomater och koka i 10–12 minuter.
  3. Lägg i kyckling, hela smålökar och de röda linserna och låt allt bli varmt.
  4. Smaka av med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept