Jacob Wismars kalops

Jacob Wismars kalops
Foto: Frida Wismar

Har du hört talas om någon som lagat kalops på en kvart? Med familjemetoden är det faktiskt möjligt. Att kunna laga en god gryta på femton minuter i stället för drygt en timme är ännu en av fördelarna med familjemetoden. Baljväxter och grytbitar, som båda är tidskrävande, finns ju redan färdigkokta i frysen du behöver bara tillaga såsen och lägga i lite råa grönsaker. Plötsligt kan du laga goda långkoksgrytor även till vardags!

Gör gärna lite extra sås och förvara kalopsen i kylen till nästa dag.
Komplettera med annat kött och nya tillbehör så blir det en helt ny maträtt.

6 december 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g stekt nötkött i grytbitar
  • 0,5 st gul lök
  • 1 st morot
  • 1 msk olja
  • 1 tsk krossad kryddpeppar
  • 4 st lagerblad
  • 4 dl vatten
  • 1 msk soja
  • 0,5 msk honung
  • 1,5 st köttbuljongtärning
  • salt och vitpeppar

Gör så här

  1. Finhacka löken och skär moroten i slantar.
  2. Fräs dem tillsammans i olja på medelvärme och tillsätt kryddpeppar, lagerblad, vatten, soja, honung och buljong.
  3. Koka i cirka 5 minuter och smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg i köttet och låt grytan bli varm.
  5. Servera gärna med rödbetor och kokt potatis och garnera med persilja.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept