Jacob Wismars gulasch

Jacob Wismars gulasch
Foto: Frida Wismar

Har du hört talas om någon som lagat gulasch på en kvart? Med familjemetoden är det faktiskt möjligt. Att kunna laga en god gryta på femton minuter i stället för drygt en timme är ännu en av fördelarna med familjemetoden. Baljväxter och grytbitar, som båda är tidskrävande, finns ju redan färdigkokta i frysen och du behöver bara tillaga såsen och lägga i lite råa grönsaker. Plötsligt kan du laga goda långkoksgrytor även till vardags!

Servera gärna med en klick matlagningsyoghurt och ett gott bröd.

8 december 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g nötkött, stekta grytbitar
  • 8 st kokta normalstora potatisar
  • 1 st gul lök
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 st röd paprika
  • 1 msk olja
  • 2 dl passerade tomater
  • 1,5 msk paprikapulver
  • 1,5 msk kummin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 dl vatten
  • 1,5 msk balsamvinäger
  • ev. matlagningsyoghurt

Gör så här

  1. Hacka löken och vitlöken.
  2. Skär paprikan i bitar.
  3. Hetta upp oljan i en stor kastrull och fräs lök och paprika på medelvärme.
  4. Tillsätt passerade tomater, kryddor, vatten och balsamvinäger.
  5. Sätt på locket och koka upp. Låt sedan koka på svag värme i cirka 10 minuter.
  6. Dela potatisen i små bitar och lägg dem och köttet i grytan och låt allt bli varmt.
  7. Smaka av med salt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept