Paj med broccoli och potatis

Paj med broccoli och potatis
Foto: Frida Wismar

Paj passar i de flesta sammanhang. I den här broccoli- och potatispajen innehåller skalet nyttigheter som dinkel och linfrö.

Pajen räcker till ca 4 -6 portioner.

10 juni 2010
Visa mer

Du behöver

Pajdeg

  • 2 dl dinkelmjöl
  • 0,5 dl dinkelflingor
  • 1 msk krossat linfrö
  • 1 krm salt
  • 125 g smör
  • 2 msk kallt vatten

Fyllning

  • 200 g färsk broccoli
  • 200 g vällagrad ost
  • 3 st ägg
  • 2 dl mjölk
  • 4 st kokta potatisar
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda mjöl, salt, linfrö, dinkelflingor och smör i tärningar med fingertopparna i en bunke eller använd matberedare.
  2. Tillsätt vattnet och knåda snabbt ihop till en deg. Lägg in den i kylen att vila i minst ½ timme.
  3. Tryck sedan ut pajdegen i en väl smord pajform.
  4. Förgrädda skalet i ca 8 min på 175 grader. Låt svalna.
  5. Dela broccolin i små buketter och fräs den sedan mjuk på medelvärme i lite olja
  6. Dela den kokta potatisen i bitar. Blanda ägg, mjölk, salt och peppar i en skål.
  7. Lägg i potatis, broccoli och ostost i pajskalet och häll sedan över äggsmeten.
  8. Grädda i ugnen på 175 grader i ca 30 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept