Grön omelett

Grön omelett
Foto: Frida Wismar

Omelett är nog den enklaste maträtten som finns! Den är snabblagad, god, mättande och har lågt GI-värde. Kan det bli så mycket bättre? Det här är en matig vegetarisk variant med potatis, ädelost och flera olika sortes bönor.

Servera gärna med sallad.
Essensen Balsamico and olive är god till mycket, men passar extra bra till vit fisk, järpar, nötkött, potatissallad och kideybönor. Jacob Wismars essenser håller sig upp till fyra veckor, och förvaras i kylskåp.

6 oktober 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 6 st ägg
  • 0,5 dl mjölk
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 6 st normalstora kokta potatisar
  • 1 st gul lök
  • 1 dl kokta kidneybönor
  • 1 dl kokta små vita bönor
  • 1 dl kokta kikärter
  • 100 g ädelost
  • 0,5 dl Balsamico and olive
  • olja till stekning
  • ev. röd mangold

Balsamico and olive 1 sats:

  • 1,5 dl mörk balsamvinäger
  • 1 dl svarta urkärnade oliver
  • 0,5 dl olivolja
  • 1,5 msk honung
  • 1 dl passerade tomater
  • 1 tsk svartpeppar

Gör så här

  1. Balsamico and olive 1 sats: Mixa alla ingredienser med handmixer eller matberedare.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Finhacka löken och skiva potatisarna grovt.
  4. Blanda ägg, mjölk, salt och peppar i en skål.
  5. Hetta upp olja i en medelvarm stekpanna. Häll ner omelettsmeten, låt vara någon minut tills den nästan stelnat och dra sedan av från plattan.
  6. Lägg på bönorna, potatisen och löken och smula över ädelost. Häll på Balsamico and olive-essens på toppen.
  7. Ställ in stekpannan i ugnen tills omeletten är helt stelnad och osten fått färg.
  8. Garnera eventuellt med några mangoldblad.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept