Bondomelett á la Jacob Wismar

Bondomelett á la Jacob Wismar
Foto: Frida Wismar

Omelett är nog den enklaste maträtten som finns! Den är snabblagad, god, mättande och har lågt GI-värde. Kan det bli så mycket bättre?

Servera gärna med sallad.

18 februari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 6 st ägg
  • 0,5 tsk salt
  • 4 st normalstora kokta potatisar
  • 1 st rödlök
  • 6 st cocktailtomater
  • 100 g rökt skinka
  • 100 g vällagrad ost
  • 0,5 dl Green garlic
  • olja till stekning
  • ev. färsk timjan
  • 8 st vitlöksklyftor
  • 1 dl gröna urkärnade oliver
  • 1 dl vatten
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 dl citronsaft
  • 1,5 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Finhacka löken och riv potatisarna grovt. Dela tomaterna och riv osten.
  3. Blanda ägg, salt och Green garilc-essens i en skål.
  4. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs löken mjuk tillsammans med potatisen på medelvärme.
  5. Häll ner omelettsmeten, låt vara någon minut tills den nästan stelnat och dra sedan av från plattan.
  6. Lägg på skinkan och toppa med den rivna osten.
  7. Ställ in stekpannan i ugnen tills omeletten är helt stelnad och osten fått färg.
  8. Lägg gärna på lite färsk timjan före servering.
  9. Green garlic:
  10. Green garlic essens: Mixa alla ingredienser med handmixer eller matberedare.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept