Falsk carpaccio

Falsk carpaccio
Foto: Frida Wismar

Du behöver

  • 400 g rostbiff, stekt i skivor
  • 0,5 dl Green garlic
  • 50 g rucola
  • 0,5 dl grovriven färsk parmesan
  • 0,5 dl Tiptop topping
  • flingsalt

Green garlic 1 sats

  • 8 st vitlöksklyftor
  • 1 dl gröna urkärnade oliver
  • 1 dl vatten
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 dl citronsaft
  • 1,5 tsk salt

Tiptop topping

  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl cashewnötter
  • 1 dl svarta sesamfrön
  • 1 dl hackade valnötter

Gör så här

  1. Tiptop topping: Blanda ihop alla ingredienserna.
  2. Green garlic-esens: Mixa alla ingredienser med handmixer eller matberedare.
  3. Lägg den skivade rostbiffen i en plastpåse och banka sedan ut skivorna lövtunna.
  4. Lägg dem på ett fat och häll över Green garlic-essens samt lägg på rucola och parmesan.
  5. Garnera med Tiptop topping och flingsalt.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept