Tre sorters lök på spett

Tre sorters lök på spett
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Jacob Wismar
Jacob Wismar

Tre sorters lök på spett

9 ingredienser

Grillad lök är ett gott tillbehör på tallriken till middagen. Här används tre olika löksorter för olika smak.

Ingredienser

portioner
  • 8 schalottenlökar
  • 2 silverlökar
  • 2 vitlökar
  • 10 champinjoner
  • grillspett
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 tsk rosépeppar, krossad

Gör så här

  1. Koka lökarna hela med skalet kvar i lättsaltat vatten, ca 5 minuter. Låt svalna i kylen.
  2. Dela lökarna i lagom stora bitar.
  3. Trä på ett litet och tunt spett och avsluta varje spett med en champinjon. Pensla på lite olivolja, grilla sedan dem gyllenbruna ca 7 minuter över grå glödbädd.
  4. Krydda med salt och peppar. Strö över lite rosépeppar vid servering