Marockansk gryta

Marockansk gryta
Foto: Frida Wismar
4

Du behöver

  • 600 g lamm eller nöt, stekta i grytbitar
  • 2 dl kikärter
  • 1 st gul lök
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 2 st morötter
  • 1 st aubergine
  • 3 msk olja
  • 400 g (1 burk) passerade tomater
  • 3 st lagerblad
  • 0,5 påse (0,25 g) saffran
  • 1 msk spiskummin
  • 1 msk honung
  • 2 msk pressad citron
  • 1 st kanelstång
  • salt
  • ev. matlagningsyoghurt

Gör så här

  1. Hacka löken och vitlöken. Skär morötterna i slantar och auberginen i stora bitar.
  2. Hetta upp oljan i en stor kastrull och fräs alla grönsakerna tillsammans på medelvärme.
  3. Tillsätt passerade tomater, lagerblad, saffran, spiskummin, honung, citronsaft och kanelstång.
  4. Sätt på locket och koka upp. Låt sedan koka på svag värme i cirka 10 minuter.
  5. Lägg i köttet och kikärterna och låt allt bli varmt. Smaka av med salt.
  6. Servera gärna med bulgur och en klick matlagningsyoghurt.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept