Nässelsoppa

Nässelsoppa
Foto: Frida Wismar

En äkta vårsoppa görs bäst när nässlorna blomma.

14 maj 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 3 l nyplockade, späda nässlor
  • 1 l vatten
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk kycklingfond
  • 1 st citron, saft
  • 2 st små vitlöksklyftor
  • 2 st hårdkokta ägg till servering
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Skölj nässlorna noga, skala och hacka vitlöken och lägg detta i kastrullen med vatten.
  2. . Koka upp och småkoka ca 10 min. Häll i en mixer eller använd mixerstav och mixa soppan slät.
  3. Häll tillbaks den i kastrullen och tillsätt kycklingfond och saften av 1 citron. Smaka av med salt och vitpeppar.
  4. Dela äggen i halvor och lägg i en ägghalva i varje tallrik. Servera gärna med nybakat bröd.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept