Enkel fiskgryta med saffran

Enkel fiskgryta med saffran
Foto: Frida Wismar
4

Du behöver

  • 1 st fänkål
  • 1 st paprika
  • 1 st zucchini
  • 2-3 st vitlöksklyftor, pressade
  • 3 msk olja
  • 2 dl mjölk
  • 0,5 dl fiskfond
  • 1 påse saffran
  • 1,5 dl vin, vitt
  • 1 msk honung, flytande
  • 0,5 st citron, saften
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 250 g lax, filé
  • 250 g alaska pollok (eller annan vit fisk)
  • 1 tsk salt
  • vitpeppar

Till servering

  • citronklyftor
  • färskt bröd

Gör så här

  1. Skär fänkål, paprika och zucchini i bitar.
  2. Fräs grönsakerna tillsammans med vitlök i olja på medelvärme i ca 5 minuter.
  3. Tillsätt mjölk, fiskfond, saffran, vin, honung, citronsaft och grädde.
  4. Låt puttra i ca 5 minuter.
  5. Skär fisken i stora bitar.
  6. Lägg försiktigt i fisken och sockerärterna i grytan i ca 4 minuter.
  7. Smaka av med salt och peppar.
  8. Servera gärna med en citronklyfta och färskt bröd
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept