Jacob Wismars chilikyckling

Jacob Wismars chilikyckling
Foto: Frida Wismar

Tapas är ett utmärkt sätt att tillgodose hela familjens middagsönskemål. Här är en snabblagad tapasrätt med kyckling och chili. Receptet ger fyra tapasportioner.

5 januari 2010
Visa mer

Du behöver

  • 400 g kyckling, stekt i bitar
  • 0,5 st röd paprika
  • 1,5 dl kokta kidneybönor
  • 0,5 dl Hot rod chili
  • 1 kruka färsk koriander
  • salt

Hot rod chili, 1 sats:

  • 3 st röda chilifrukter
  • 6 st vitlöksklyftor
  • 1 dl citronsaft
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 dl passerade tomater
  • 2 msk honung
  • 1 dl vatten
  • 1 msk salt
  • 2 tsk svartpeppar

Gör så här

  1. Hot rod chili-essens: Grovhacka chilifrukterna, inklusive kärnor. Mixa alla ingredienser med handmixer eller matberedare.
  2. Strimla paprikan och blanda den, kycklingen och bönorna med Hot rod chili-essensen och smaka av med salt.
  3. Om du vill ha rätten varm, värm den i kastrull på medelvärme i 3–4 minuter.
  4. Toppa med hackad färsk koriander.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept