Tabbouleh

Tabbouleh
Foto: Frida Wismar

Prova Jacob Wismars recept på tabbouleh! Det går extra snabbt om man har en flaska av Jacobs Super sour hemma - om inte är den enkel att röra ihop och god att använda det mesta. Receptet ger fyra tapasportioner.

Receptet ger fyra tapasportioner.

5 september 2008
Visa mer

Du behöver

  • 3 dl kokt hel bovete eller grov bulgur
  • 4 st tomater
  • 2 st rödlökar
  • 3 dl hackad bladpersilja
  • 0,5 kruka färsk mynta
  • 0,5 dl Super sour
  • salt

Super sour, receptet gäller för 1 sats

  • 3 st citroner, saft och skal
  • 3 st lime, saft och skal
  • 4 msk dijonsenap
  • 1 msk honung
  • 1 dl olivolja
  • salt och vitpeppar

Gör så här

  1. Super sour: Pressa saften ur citronerna och limen och riv skalet fint. Blanda med resten av ingredienserna utom olivoljan i en skål.
  2. Häll sedan sakta ner oljan under omrörning. Smaka av med salt och vitpeppar.
  3. Kärna ur tomaterna och finhacka dem tillsammans med rödlök.
  4. Blanda bovete eller bulgur, tomat, rödlök, persilja och hackad mynta med Super sour-essensen.
  5. Smaka av med salt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept