Kryddinkokt rödkål, rödlök och äpple

Kryddinkokt rödkål, rödlök och äpple
Foto: Frida Wismar
Jacob Wismar
Jacob Wismar

Kryddinkokt rödkål, rödlök och äpple

13 ingredienser

Jacob Wismars kryddinkokta rödkål, rödlök och äpple är en kalorisnål och god rödkål med massor av antioxidanter. Ett ekologiskt och smalt alternativ på julbordet.

Ingredienser

  • 350 g rödkål
  • 1 rödlök
  • 2 msk smör
  • 0,5 dl balsamvinäger
  • 0,5 dl rött vin
  • 1 msk honung
  • 3 kanelstänger
  • 3 lagerblad
  • 4 kryddpepparkorn
  • 4 svartpepparkorn
  • 2 svenska vinteräpplen äpple (gärna Ingrid Marie)
  • 4 katrinplommon
  • salt

Gör så här

  1. Strimla kålen och skiva löken. Fräs dem blanka i smör.
  2. Tillsätt balsamvinäger, vin, honung, kanelstänger, lagerblad, krydd- och svartpeppar. Låt småputtra i cirka 10 minuter tills kålen är mjuk.
  3. Skär äpplen i små tärningar och katrinplommon i småbitar.
  4. Blanda ned dem i kålen när det återstår några minuter av koktiden. Smaka av med salt.