Jacob Wismars hongkongkål

Jacob Wismars hongkongkål
Foto: Frida Wismar

Den här tapasrätten passar både som förrätt och varmrätt eller som tillbehör till exempelvis bröd, grillat kött eller sallad. Om du vill äta tapas som en komplett måltid, se till att komponera en tapas av varje sort: en med kött/kyckling/fisk eller baljväxter, en med grönsaker och en med spannmål eller gryn.

8 december 2008
Visa mer

Du behöver

  • 400 g vitkål
  • 1 st morot
  • 0,75 dl Gari (inlagd ingefära)
  • 50 g ärtskott
  • 1 dl Sushi spice
  • 2 msk svarta sesamfrön
  • salt

Sushi spice, receptet gäller för 1 sats

  • 1,5 dl risvinäger
  • 0,5 dl japansk soja (Kikkoman)
  • 1 msk honung
  • 1 msk wasabipasta
  • 1 dl rapsolja

Gör så här

  1. Sushi spice: Rör ihop alla ingredienser utom rapsolja i en skål. Häll sakta ner oljan under omrörning.
  2. Strimla vitkålen och riv moroten grovt.
  3. Lägg vitkålen i en sil och doppa i saltat kokande vatten i cirka 1 minut.
  4. Spola i kallt vatten.
  5. Blanda vitkålen och morötterna med ingefäran och ärtskotten.
  6. Häll över Sushi spice-essens och svarta sesamfrön och blanda väl.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept