Strömmingsmacka med dillpesto

Strömmingsmacka med dillpesto
Foto: Frida Wismar

Nu är sommaren här! Själv gillar jag att vara ute i trädgården så mycket som möjligt när vädret tillåter, istället för att spendera tid i köket, så här kommer min variant på den goda och nyttiga snabbmaten: strömmingsmacka

Tips! Prova gärna dillpeston till pasta med lax.

23 juni 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 skivor knäckebröd
  • 8 st strömmingsfiléer
  • 4 msk dillpesto
  • 1 näve sallad
  • 1 st rödlök, hackad och strimlad
  • dill
  • Grovt rågmjöl till panering

Dillpesto, 1 sats

  • 1 dl pumpakärnor
  • 1,5 dl dill, hackad
  • 1 dl rapsolja
  • 1 dl Västerbottensost, riven
  • 0,5 dl citronsaft
  • 2 st vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Mixa alla ingredienser till dillpeston slät med mixer eller en matberedare med kniv.
  2. Torka av strömmingsfiléerna med hushållspapper.
  3. Bred dillpesto på fyra strömmingar och lägg sedan på en strömming som lock på varje.
  4. Vänd dem i grovt rågmjöl och stek gyllenbruna, ca tre min/sida på medelvärme i smör.
  5. Lägg sallad på knäckebröden, strömmingen ovanpå och toppa med rödlök och dill.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept