Hemgjord majonnäs

Visst kan du köpa din majonnäs på närmaste matbutik men att göra sin egen är både enkelt och väldigt gott då man själv kan bestämma den exakta smaken. Här får du ett grundrecept så att du kan göra din egen hemgjorda majonnäs.

3 september 2008
Visa mer

Du behöver

Grundrecept:

  • 2 st äggulor
  • 4 dl rapsolja
  • 1 msk dijon senap
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Se till att äggen är rumstempererade så inte majonnäsen skär sig.
  2. Dela äggen, vi använder bara gulorna. Spara gärna äggvitorna till att göra egna maränger!
  3. Vispa äggulorna och senapen i en skål.
  4. Tillsätt oljan försiktigt i en tunn stråle, vispa ordentligt. Majonnäsen ska vara tjock och fluffig när den är klar.
  5. Smaka av med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept