Wrapbröd på dinkel och råg

Wrapbröd på dinkel och råg
Foto: Frida Wismar

Du behöver

  • 3 dl grovt rågmjöl
  • 5 dl dinkelmjöl
  • 1 msk krossat linfrö
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk olja
  • 2 dl vatten (ca)

Gör så här

  1. Blanda de båda mjölsorterna, krossat linfrö, salt och bakpulver i en bunke.
  2. Tillsätt olja och så mycket vatten att du får en fast deg.
  3. Dela upp degen i 12 jämnstora bitar.
  4. Kavla varje del på en lätt mjölad arbetsbänk till en rund kaka, 18–20 centimeter i diameter.
  5. Grädda kakorna i en upphettad torr stekpanna på medelvärme i cirka ½ minut på varje sida tills de fått färg.
  6. Lägg dem ovanpå varandra och täck dem med aluminiumfolie så att de håller sig mjuka.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept