Banankaka med choklad och valnötter

Banankaka med choklad och valnötter
Foto: Frida Wismar

En underbar kaka med banan, choklad och valnötter.

23 april 2009
Visa mer

Du behöver

  • 2 st ägg
  • 50 g smör
  • 1 dl kesella 10%
  • 2 st bananer
  • 6-8 st, torkade fikon eller dadlar
  • 0,5 dl rårörsocker
  • 1,5 dl dinkelvetemjöl
  • 2 dl valnötter
  • 0,75 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk hela linfrön
  • 2 msk vetegroddar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker poröst.
  3. Tillsätt smält smör, kesella, mosad banan, grovhackade fikon/dadlar och valnötter.
  4. Blanda de torra ingredienserna för sig, och rör sedan ned dem i äggsmeten.
  5. Smörj en form ca 22 cm i diameter och ”bröa” den, helst med sojamjöl (alternativt ströbröd).
  6. Häll smeten i formen och grädda i ugn ca 25-30 minuter, tills kakan har ”stannat”.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept