Caesarsallad

Ceasarsallad
Foto: Frida Wismar

En klassisk caesarsallad är inte dumt. Väldigt fräscht och gottnär det är varmt i luften.

30 juli 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g stekt/grillad kycklingfilé
  • 2 dl kokta stora vita bönor
  • 100 g coctailtomater
  • 200 g romansallad
  • 50 g solrosskott
  • 50 g rostade solrosfrön
  • 50 g hyvlad parmesan
  • 2 st skivor grovt bröd

Dressing:

  • 5 st sardellfiléer, finhackade
  • 1 st vitlöksklyftor, pressade
  • 1 dl parmesanost, riven
  • 1 msk citronsaft
  • 1 st äggula
  • 1 dl olivolja
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skölj salladen och lägg i en skål.
  2. Skär kycklingfiléerna i skivor.
  3. Dela cocktailtomaterna i halvor och skär brödet i små kuber.
  4. Hetta upp lite olja i en panna och stek brödkrutongerna gyllenbruna, salta och peppra.
  5. Dressing: Mixa sardeller, vitlök, äggula, parmesan, citron och peppar i matberedare. Häll i oljan i en tunn stråle så dressingen inte spricker.
  6. Blanda alla ingredienser utom dressing som till sist ringlas över salladen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept