Pepparkaksmüsli

Pepparkaksmüsli
Foto: Frida Wismar

En riktigt god müsli crunch med smak av pepparkaka!

Förvara torrt i burk med lock, hållbarhet 3–4 veckor.

28 augusti 2008
Visa mer

Du behöver

  • 6 dl havregryn
  • 1 dl skalade sesamfrön
  • 0,5 dl rårörsocker
  • 1 dl solroskärnor
  • 3 msk pepparkakskrydda (se handhavandetips)
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl vatten
  • 0,5 dl rapsolja
  • 1 dl russin
  • 2 msk krossade linfrön

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda allt utom vatten, olja, russin och linfrö i en skål och rör om ordentligt.
  3. Blanda samman olja och vatten och häll det över grynblandningen.
  4. Häll blandningen på en långpanna och rosta mitt i ugnen i 25–30 minuter.
  5. Rör om då och då för att undvika att det bränns eller att det blir ojämn färg.
  6. När müslin svalnat, blanda i russin och linfrön.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept