Jacobs morgonmüsli

Jacobs morgonmüsli
Foto: Frida Wismar

God och nyttig crunchmüsli med pumpakärnor och sesamfrön.

Förvara torrt i burk med lock, hållbarhet 3–4 veckor.

11 oktober 2010
Visa mer

Du behöver

  • 3 dl havregryn
  • 3 dl boveteflingor
  • 1 msk krossade linfrön
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl skalade sesamfrön
  • 1 dl nyponskalsmjöl
  • 2 krm salt
  • 2 msk honung
  • 0,5 dl rapsolja
  • 1,5 dl vatten
  • 1 dl russin eller hackade torkade fikon eller aprikoser

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda allt utom honung, olja, vatten och torkad frukt i en skål och rör om ordentligt.
  3. Blanda sedan samman honung, olja och vatten och häll det över grynblandningen.
  4. Häll blandningen på en långpanna och rosta mitt i ugnen i 25–30 minuter.
  5. Rör om då och då för att undvika att det bränns eller att det blir ojämn färg.
  6. När müslin har svalnat, blanda i den torkade frukten.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept