Frukt- och nötbomb med kanelkesella

Frukt- och nötbomb med kanelkesella
Foto: Frida Wismar
Jacob Wismar
Jacob Wismar

Frukt- och nötbomb med kanelkesella

10 ingredienser

Kanelen, nötterna och fröna sänker GI-värdet på denna smaskiga frukt- och nötbomb.

Ingredienser

portioner
  • 1 1 nätmelon
  • 3 apelsiner
  • 4 kiwis
  • 5 torkade fikon
  • 0,5 dl russin
  • 0,5 dl pumpakärnor
  • 0,5 dl cashewkärnor

Kanelkesella

  • 2 dl kvarg
  • 0,5 msk malen kanel
  • 0,5 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Skär frukterna i lagom stora bitar och lägg i en skål.
  2. Hacka fikonen och cashewkärnorna, strö dem tillsammans med russin över fruktsalladen.
  3. Rör ihop ingredienserna till kanelkesellan och servera den till fruktsalladen.