Äppel- och päronkräm med cashewkeso

Äppel- och päronkräm med cashewkeso
Foto: Frida Wismar
Jacob Wismar
Jacob Wismar

Äppel- och päronkräm med cashewkeso

8 ingredienser

Kräm passar både som efterrätt, mellanmål eller en lätt lunch - speciellt när den serveras med keso och cashewnötter.

Ingredienser

portioner
  • 2 äpple (söt sort)
  • 2 päron (moget!)
  • 8 dl vatten
  • 2 msk honung
  • 1 tsk malen kanel
  • 2 msk potatismjöl

Till servering:

  • 1 dl rostade cashewnötter
  • 100 g cottage cheese

Gör så här

  1. Skala och skär äpplena och päronen i tärningar och dem i vattnet.
  2. Koka upp och låt koka i 1-2 minuter.
  3. Häll ner honung och kanel och låt koka i ytterligare 1-2 minuter
  4. Mixa krämen ganska slät med stavmixer.
  5. Blanda potatismjöl i en gnutta vatten. Häll det i krämen och värm under omrörning tills det tjocknar. Låt svalna.
  6. Servera med keso som blandas med cashewkärnor.