Chokladmaränger: Sätt ugnen på 120 grader. Vispa äggvitorna (med elvisp) tillsammans med ättikan, först långsamt och sedan öka vispningen gradvis, till ett hårt skum. Bunken ska kunna vändas upp och ner utan att smeten rinner ut. Vänd sedan ned maizena och socker och vispa snabbt tills smeten blir glansig. Ta ut hälften av smeten till en annan bunke och rör där i kakaon. Vänd nu snabbt och försiktigt ned chokladsmeten i den andra smeten och rör försiktigt, så den fortfarande är "randig". Klicka ut maränger på bakplåtspapper och grädda i ca 1 timme, eller tills de lossnar från plåten. Låt svalna.
Chokladsås: Smält chokladen i micron. Rör i resten av ingredienserna och micra ca 1 min. Låt svalna.
Montering: Vispa grädden och skiva bananerna. Lägg en rejäl klick grädde på varje maräng, sedan banan och toppa med chokladsås.