Jacob Wismars klassiska hummus

Från Nyhetsmorgon

Om du kokar kikärterna själv, se till att de nästan är sönderkokta och att du saltat vattnet ordentligt, så blir det perfekt! / Jacob Wismar

Tahini är en kryddpasta gjord av mosade sesamfrön. Den används mycket i matlagning i Mellanöstern.

Läs mer om

Familjens hälsokokbok


23 november 2010
Visa mer

Du behöver

  • 3 dl kikärtor, kokta
  • 2-3 st vitlöksklyftor
  • 0,5 dl citronsaft
  • 1 dl tahini
  • 1 dl rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 1 msk spiskummin, malen
  • 1 krm cayennepeppar
  • 3 msk vatten

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser utom vattnet till en slät smet med hjälp av en mixer eller matberedare med kniv.
  2. Sist tillsätter du vattnet, lite i taget, samtidigt som mixern går.
  3. Smaka eventuellt av med lite mer salt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept