Iberico belotta med vit sparris, tryfferad olivmajo och kavringsflan

Iberico belotta med vit sparris, tryfferad olivmajo och kavringsflan
Foto: Matilda Ekström/Titan
Från Förkväll

En underbara tryffelolja som passar vid en mängd olika tillfällen och med olika tillbehör. Vit sparris och kavringsflarn är några exempel.

5 februari 2010
Visa mer

Du behöver

  • 2 dl rapsolja
  • 2 st ägg, gulan
  • 2 tsk citronjuice
  • 0,5 krm cajennpeppar, ca
  • 0,5 tsk salt
  • 3 st svarta oliver, finhackade
  • 1-2 tsk tryffelolja
  • Lufttorkad skinka t.ex. Iberico Belotta
  • färsk vit sparris
  • kavring

Gör så här

  1. Mixa med stavmixer ner rapsoljan i tunn långsam stråle med äggulor, citronjuice, cajennpeppar och salt, till en fast och fluffig konsistens.
  2. Blanda i oliver och tryffelolja.
  3. Servera majonnäsen som tillbehör till lufttorkad skinka t.ex. Iberico Belotta och färsk vit sparris. Servera gärna med tunt skuren och rostad kavring.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept