Baconrullade fläskfiléer

Baconrullade fläskfiléer
Foto: TV4

Fläskfilérullader med baconoliver och soltorkade tomater, på en bädd av sparris och paprika i clementinsås samt stekt hasselbackspotatis.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


24 november 2011
Visa mer
1h
4

Du behöver

  • 700 g fläskfilé
  • 250 g baconskivor (15 skivor)
  • Oliver fyllda med paprika
  • 5 st soltorkade tomater
  • 1 st lime
  • 1 st vitlöksklyfta, krossad
  • 1 tsk spiskummin
  • salt
  • peppar

Sparris

  • 15 st sparris
  • 1 st röd paprika
  • 1 st lök
  • 50 g smör
  • 1 tsk hel rosépeppar
  • Clementinjuice
  • 3 dl apelsiner
  • 1 msk mjöl
  • 1 tsk salt


Potatis

  • 16 st små delikatess potatisar (fyra per portion)
  • 1 nypa salt
  • Stekolja

Gör så här

  1. Fläskfilé
    Värm ugnen till 225 grader, skär upp köttet och rulla ut så att det blir platt.
  2. Tillsätt vitlök, spiskummin, lime juice, salt och peppar.
  3. Låt köttet marinera lite.
  4. Lägg hälften av baconskivorna som ska rullas platt bredvid varandra, lägg en rad med oliver och soltorkade tomater på baconen och rulla ihop till en "rulle".
  5. Linda utsidan med bacon, lägg i en glasform och ställ mitt i ugnen i ca 10 minuter, sänk sedan temperaturen till 120 grader i cirka 30 minuter.



  6. Sparris
    Hetta upp smöret i en kastrull, skär upp sparrisen i korta bitar på ca 4-5 cm långa, paprika, lök och stek i cirka 5 minuter, tillsätt rosépeppar , tillsätt utspädd mjöl i Clementin juice och smaksätt med salt.
  7. Potatis:
    Tvätta potatisen och skär tunna skåror genom potatisen men i inte hela vägen så att den fortfarande håller ihop.
  8. Salta ordentligt och stek i het olja i ca 15 minuter.

  9. Lägg sparrisen på en tallrik, skär köttet i skivor och lägg över. Avsluta med potatisen på sidan. Klart!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept