Gambas a la marinera

Gambas a la marinera
Foto: TV4

Handskalade räkor med tomatsalsa och koriander på hjärtsallat samt en liten spenatsoppa.


Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


21 november 2011
Visa mer

Du behöver

Gambas

  • 700 g färska räkor (oskalade)
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk crème fraiche
  • soltorkade tomater
  • 2 msk pastasås
  • 1 dl apelsinjuice (mandarin)
  • 1 msk skaldjursfond
  • Färsk koriander
  • 4 st hjärtsallat
  • Löv salt
  • peppar

Till soppan

  • 3 dl vatten
  • 25 g smör
  • 3 msk hackat spenat
  • 1 st liten lök
  • 1 dl grädde
  • En nypa svartpeppar
  • 1 tsk maizena

Gör så här

  1. Gambas a la marinera
    Skala räkorna och behåll skalen till soppan.
  2. Ta fram en kastrull och värm oljan på medelvärme
.
  3. Stek strimlad vitlök i olja, lägg till kräm av soltorkade tomater, pastasås, apelsinjuice och skaldjurfond och bryn alltsammans i några minuter tills "röran" får lite konsistens, tillsätt räkor och minska värmen.
  4. Klipp i färsk koriander blanda och servera på ett löv hjärtsallat på en tallrik.



  5. Spenatsoppa
    Smält smör i en kastrull.
  6. Hacka löken och stek lätt, lägg i räkskal, vatten och koka i cirka 5 minuter.
  7. Sila soppan och mixa den slät, tillsätt vätska, grädde och spenat samt lite peppar och mjöl.
  8. Mixa igen.
  9. Häll tillbaka i kastrullen och värm upp lagom till serveringen med gambas.
  10. Servera i en liten kopp.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept