Italienska skinkrullar

Italienska skinkrullar
Foto: TV4

Ljuvligt goda rulader med smak av salvia, vitlök och parmesan.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 8 skivor färsk skinka, mycket tunna
  • salt och peppar
  • Fyllning:
  • 3 hg fläskfärs
  • 1 st ägg
  • 1-2 klyftor vitlök, pressade
  • 1 tsk salvia
  • 1 msk parmesanost, riven
  • 3 msk persilja, hackad
  • 0,5 dl kaffegrädde
  • salt och peppar

Sås:

  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl buljong (el 2 dl)
  • 1 dl kaffegrädde
  • lite arrowrot utrörd i vatten

Gör så här

  1. Lägg köttskivorna mellan plastfolie och platta ut dem med handen. Krydda på båda sidorna. Blanda färsen till fyllningen och bred den över köttet. Rulla ihop skivorna och fäst med tandpetare.
  2. Bryn ruladerna runt om i en stekgryta och slå på vin och buljong. Låt dem småputtra under lock tills köttet är mört. Ta upp ruladerna. Späd skyn med grädde och smaka av med kryddor. Red såsen och ge ruladerna ett uppkok i den.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept