Italienska skinkrullar

Italienska skinkrullar
Foto: TV4

Delikata rullader fyllda med färs som smaksatts med salvia, parmesan och vitlök.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 8 tunna skivor färsk skinka
  • salt och peppar
  • Fyllning:
  • ca 250 g mager fläskfärs
  • 1 st ägg
  • 1-2 klyftor vitlök, pressade
  • 1 tsk salvia
  • 1 msk riven parmesan
  • 3 msk hackad persilja
  • ca 0,5 dl kaffegrädde

Sås:

  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 dl buljong
  • 1 dl kaffegrädde
  • arrowrot och vatten

Gör så här

  1. Lägg skinkskivorna under plastfolie och banka ut dem om de inte är tunna nog. Blanda färsen, fördela den över skinkan och rulla ihop. Fäst med tandpetare. Bryn rulladerna runt om och lägg över i gryta.
  2. Slå på vin och buljong och småkoka tills köttet är mört, cirka 45 minuter.
  3. Ta upp rulladerna, späd med grädde och smaka av med kryddor. Red såsen och lägg tillbaka rulladerna. Låt alltsammans koka upp. Servera med ris och sallad.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept