Italienska pubsnacks

1,5 h + 8 h
4
Italienska pubsnacks
Foto: TV4

Vitlök- och basilikadoftande auberginerullar, grillad ostronskivling, friterad Scamorza och kryddig tomatslasa att doppa plockmaten i.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

11 november 2015
Visa mer
1,5 h + 8 h
4

Du behöver

Auberginerullar

  • 2 stora auberginer
  • 10 ml virgin olivolja
  • 10 ml balsamvinäger
  • 2 klyftor vitlök
  • basilika
  • mynta
  • salt
  • peppar

Ost i ölsmet

  • 100 g Scamortza (italiensk ost)
  • 30 g mjöl
  • 30 g majsmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 50 ml öl
  • 1 äggvita
  • 1 msk socker
  • 1 nypa lökpulver
  • 500 ml vegetabilisk olja, till fritering

Grillad ostronskivling

  • 200 g ostronskivling
  • 10 g vitlökspulver
  • olivolja
  • salt

Posaness dippsås

  • olivolja
  • 1 silverlök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 burk tomater
  • 500 g körsbärstomater
  • 60 g kapris
  • 100 g svarta oliver
  • basilika
  • 100 g parmesan

Gör så här

  1. Auberginerullar
    Skiva auberginerna tunt på längden.
  2. Grilla i het stekpanna.
  3. Mixa balsamvinäger, olivolja, finhackad vitlök och mynta.
  4. Lägg auberginen i marinaden och låt vila i 4 timmar.
  5. Ost i ölsmet
    Tärna scarmortzan.
  6. Gör ölsmeten genom att blanda öl, mjöl, salt, lökpulver, socker, ägg och mjölk och vispa tills smeten är lätt och fluffig.
  7. Fritera i olja i ca 2 minuter tills gyllene.
  8. Grillad ostronskivling
    Täck svamparna med olivolja, salt och vitlökspulver. Låt marinera över natten.
  9. Stek på medelvärme i 5 minuter.
  10. Posaness dippsås
    Finhacka lök och vitlök, värm försiktigt.
  11. Tillsätt hackade färska tomater och burktomater.
  12. Låt koka försiktigt och reducera i 1,5 timme. Tillsätt kapris och svarta oliver. Smaka av med basilika och parmesanost.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept