Italienska minipajer

10 pajer
10 pajer

Du behöver

Deg (10 stycken)

  • 125 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk kallt vatten

Fyllning I (10 stycken)

  • 1 fänkål
  • 1 liten rödlök, finhackad
  • ca 5 körsbärstomater, delade i kvartar
  • 2 dl lagrad ost, färskriven
  • 1 msk persilja, finhackad
  • 1 msk timjan, finhackad
  • olivolja
  • salt och svartpeppar

Fyllning II (10 stycken)

  • 50 g rucola, grovskuren
  • 15 oliver, grovhackade
  • 25 g pinjenötter, grovhackade
  • 2 dl lagrad ost, färskriven
  • 1 tsk oregano
  • salt och peppar

Äggsmet (10 stycken)

  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 5 körsbärstomater, delade i halvor
  • persilja, för att strö över
  • timjankvistar, för att strö över

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Pajdeg
    Skär smöret till pajdegen i små bitar. Nyp samman mjölet och smöret med fingertopparna i en bunke och tillsätt sedan vattnet. Arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Degen kan även göras i matberedare.
  3. Tryck ut degen i formarna och låt dem stå i kylen i 20-30 minuter. Förgrädda formarna i ca 10 minuter.
  4. Fyllning I
    Ansa, ta bort den grova stocken och hacka fänkålen grovt. Värm olivolja i stekpanna och fräs fänkålen tillsammans med rödlöken ca 2-3 minuter. Häll över blandningen i en skål och låt den svalna. Lägg i övriga ingredienser, utom osten, och blanda noga.
  5. Fyllning II
    Blanda alla ingredienser, utom osten, till fyllningen i en skål.
  6. Äggstanning
    Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar.
  7. Montering
    Fördela först fyllning, utom ost, i formarna. Strö sedan i osten överst och häll på äggstanning. Strö över färska kryddor på pajer med fyllning I. Lägg en tomathalva på pajerna med fyllning II.
  8. Grädda pajerna i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept