I samarbete med FELIX

Mustig italiensk tomatsoppa med mozzarella

4 - 6
Felix tomatsoppa
Foto: Köket
Från FELIX

En mustig tomatsoppa kan man variera i oändlighet efter tycke och smak. Håll den vegetarisk, fyll den med pasta och mozzarella eller toppa den med krispigt baconströssel.
Och har du inte tid att göra en egen soppa från grunden, välj Felix färdiga soppor - snabbt, supergott och ekologiskt!


10 maj 2016
Visa mer
4 - 6

Du behöver

  • 1 gul lök, hackad
  • 1 kg körsbärstomater, konserverade
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 3 dl vatten
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk socker
  • 2 msk tomatpuré
  • 100 g soltorkade tomater
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • 1 krm chili
  • Oregano, färsk hackad
  • salt o peppar
  • Färsk oregano, hackad
  • 10 körsbärstomater
  • 400 g mozzarellaost, grovhackad
  • 400-500 g färskpasta

Gör så här

  1. Svetta löken i lite olja. Tillsätt vatten, balsamvinäger, tomatpuré, körsbärstomater, buljong, chili och basilika. Låt soppan sjuda i cirka 10 minuter.
  2. Tillsätt oregano, salt och peppar efter tycke och smak. Mixa soppan slät med en stavmixer. Lägg i mozzarellabitar, några körsbärstomater och färsk pasta på slutet, låt sjuda i några minuter och servera med ett gott, rostat vitlöksbröd.
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med FELIX

Fler goda recept